Thursday, 15 November 2012

GAZA

Assalamualaikum dan salam maal hijrah...


waktu wa tengah type nie...GAZA ngah kena serang mungkin...ramai saudara2 kita kat sana yang syahid...apa yang kita mampu buat sekarang...doakan mereka...doa mereka di beri kekuatan dan ketabahan...wa percaya ramai yang tengah maki2 israel sekarang...tengah menyumpah seranah tentera zionis...


mestti ader dikalangan korang tertanya2 kenapa dan mengapa takde negara2 lain yang menolong...hantar tentera mereka...nie wa nak bagitaw...nie semua rancangah barat...yeee...mereka melaksanakan pecah dan perentah...mereka merancang setiap negara mempuanyai sempadan...sebab ada sempadan nie r...ramai yang wat x taw jiran2 kena serang...yang wat cara...wa hal wa...lu hal lu...


wa tak nak ambik contoh yang jauh...wa ambil contoh malaysia dan indonesia....berapa ramai rakyat indonesia yang menetap kat malaysia....yang seagama dengan kita...tapi ramai antara kita benci mereka...pandang dieorg macam sampah...pandang dieorang mcm mereka tidak berguna...kenapa jadi macam tu...sebab kes pecah dan perintah nie laaa...kita x pandang mereka sebagai saudara seagama...tapi kita pandang sebagai warga asing yang menumpang...


macam mana kita nak kuat...kalau ada perpecahan sesama saudara...ukhwah kita tak teguh...tak kuat...terlalu mudah untuk orang jatuhkan dan serang kita...yee...wa pun benci yahudi...benci zionis...tapi wa lagi benci perpecahan sesam saudara...wa benci tengok cara kita...tak ambil penduli hal orang...terlalu merasakan diri kita benar n sempurna...diri kita terlalu baik dan orang lain terlalu buruk...


Masih tak terlambat nak perbaiki...buang sikap2 yang menjatuhkan agama kita sendiri...sikap2 yang tidak perlu...kita ubah sama2...kita bangun balik...bangun sama2...ALLAH bersama kita...






1 comment:

Fariz Reza said...

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 193 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

From: Fariz Reza [Dot] Com