Saturday, 20 August 2011

puasa

ok da dekat2 nak habis puasa ni timbol lak niat nak update...lama gila x bukak...biasa r kan....melayu...senang lupaa...

bulan ramadhan ni memang banyak r pengalaman yang x baper nak boleh blaaaa...zaman2 tengah jahil...nak buat apa da x pikir daa kan...n temapt yang ak rasa paling x boleh blaa masa kat sekola teknik(x boleh gtaw teknik mana...setahun kena bahan nanti)

kat sekolah ni memang best r kan...semua sekepala...time bulan puasa ni memang g ke;as tok tido jerr...nawaitu nak belajar tu memang x timbul2...taw nak mainn jerr...blk dari kelas...campak beg...g port...biase r kan...time puasa ni mmg syokk makan meggi...hahahahhaa...kena sebungkus dua memang layan r...zaman ngan jahil...x pikir apa kadang2....alhamdulillah r...da makin berumur nie boleh ubah...dok hostel lau x puasa memang kedarah meggi jerr...lau rajin sikit...fly g rumah member-member pekena nasik kat mapele...perghhh kari dia memang stim r...



                                       
       
                                                     nasi kat mapele

tingkatan 5 ak dudok luar..sebab warden2 kat hostel 2 da malas layan aku...aku pon tumapang r rumah member ak...dia dok ngan family dia...member aku parents n abang2 dier beniaga...time2 bulan puasa dieowg bukak bazar...abang dier 2 3 orang memang sekepala r...balik dari sekolah dalam pukol 2 teros singgah kedai n beli makanan...selaunya makan karipap giant n nasi ambeng r...air teh bunga...bukan main syokk lg...sip mkn baring2 jap 20 30 min teros besiap g beniaga kat bazar...kiteowg jual air...





                                     nasi ambeng...stim wooo...peberet

biasa r kan...geng2 bujang lau beniaga...mulot memang kecoh r...nampak awek tekinja2 macam x penah nampak pempuan...tp ak x r...ak sopannn(kowg mesti pecaye kan)...tekak kering sikit...bongkok bawah meja..sedut r seteguk dua...diri bali segar je muka...yang lawak nya...jiran2 yang beniaga kat sblh...pukol 4 da order air...sip suroh ikat tepi x tahan...mula2 memang guling2 r ak gelak...tapi lama2 da biasa...

bila time bbuka...masing2 belakon cam puasa jerr...x leh blaa...kedarah lebih dr orang yang bepuasa...2 semua cerita lama...pengalaman...zaman nak naekkk kan...alhamdulillah r ada gak ganti puasa2 yang tetinggal tu...kita kan banyak belajar dari pengalaman...n pengalamn r buat ak lebih matang ak ak rasa...


3 comments:

qudwa said...

haha..sonok gak bace pengalaman org...XD

pengalaman la yg wat org matang...

zey said...

not safe for ramadan larr...haha!

GUNNERS said...

qudwa : yap...pengalaman semua tu...
zey : hahahhaa...budak2 kannn