Wednesday, 24 August 2011

raya!!!!















Okiee....raya lg seminggu (lau x clap r kan).....tp macam mood 2 x sampai jerr...mungkin sebab da makin tua kot...or mungkin sebab xde duet nak beli baju raya...mungkin sebab x trpikir lagi sebab test yg melambakkk...n mungkin sebab aku nie lelaki kot....selalunya pempuan jer yang semangat nak raya niee...skali raya baju 7 - 8 pasang....habis ghaye tsangkut jer dalam almari...


   lelaki senang jerr....sarung baju raya yang 3 tahun lepas (bukan owg ingat pon)...pakai kaen sarung...g masjid...balik dr masjid da boleh tkr tshirt ngan jeans...br sempoi...x membazir....


   mase kecik2 dulu...lau nak balik raya semangat...nak jumpa sepupu sepapat....pastu g laaa brendam dalam parit...dop tangkap anak ikan...kadang kadang nagn berudu skali gua sebatt...malam lak maennn mercun...yang x syokknyaa masa kecik2 nie...kena maen mercun yang bangang2 jerr...yang syok2 owg tua tolong maenkannnn...dapat wet raya...bagi parent simpan...paling banyak pon ambek 10inggit...2 pon da x taw nak g membazir kat mana...hehhh...

   masuk sekolah menengah da laen ckit....asal balik kampung...sepupu sepapat da macam x kenal...lagi2 pmpuan...padehal mase kecik dok maen masak2...siap cium2 pipi lagi....da tua2 wat blagak...x leh blaa wei...pas2 time umur2 cam nie r slalu jd mangsa buli pakcik n makcik...mula2 soh g beli kelapa...sampai jer rumah soh kuar balik beli gas...selalunya golongan makcik2 nie r....bukan nak list kan barang nak beli...satu2 cakap...tapi time ghaye sekolah menengah nie da laennn...time orang semua beratur nak ambik wet raya...kita x g pon...dudok sambil tengokkk jerr...nak g beratur memang x r...jatuh ar air muka owg yang macho cam ak nie...kalau orang pggl baru g...pastu bila ngah kire totoal duet...mula r x puas hati ngan adik sndri sebab dapat lebihhh...tp x pe...itu da cukup mmbuktikan yang aku ni lebih pentingkan maruah dari wang ringgit (chewahhhhh)....



   bila da dop kat menara gading nie (amacam ayat aku...care x???)....semue da brubah...xde da nak semangat2 beli baju...sarung jer aper yang ader....pastu memang x de r nak g kedai beli barang...kite lak dop ngarah orang...2 yg syok 2....time ambik wet raya lak...tetap control macho...tp uncle n aunty tetap bg...kdg2 sowg smpi 150 - 200 dapat...tu paling syok 2...tapi da tua2 nie wet da macam x de nilai da...bawak kuar 50...beli rokok...topup maxis n celcom...n g makan...teroz habis...50 da xde nilai da skunk...cam 5 hinggit...



lepas nie cam mana lak gahya2 yang akn datang...time 30-an 40 an 50-an...sempat o x ak x taw r....okie ak rasa cam da cukup panjang  jer ak mrapu nie...ak minx diri dulu r...n ak mohon MAAP ZAHIR DAN BATIN r kalau selama 2 - 3 bulan blog nie wujud ak ader skait kan ati kowg kan...SELAMAT HARI RAYA...


p/s ; lau ader yang ghase nak bagi kad raya 2 sile2kan r k...lau boleh selit2 r ckit wet kan...



6 comments:

Liyana said...

selamat hari raya!

GUNNERS said...

liyana : slamat2...

yunZ said...

nak duit raya weh !

PATRAQUE said...

siap cium pipi tue... bolehlah sombongkan.... ahaha! cium mulut kang baru hilang sombongnya... :P Hahaha! menarik entri ni... pengalaman...

GUNNERS said...

yunz : erkkk...jom kawennnn....hahahhahaa

GUNNERS said...

patraque : hahahaha....budak2...2 biaseee