Tuesday, 22 November 2011

budak sekarang!!!

assalamualaikum....da lame gila wa rasa wa x update...sebab agak bz ngan FYP + mama wa sakit baru-baru nie...alhamdulillah fyp pon da selesai...n mama wa pon da ok sikit...minta tolong korang doa-doakan mama wa makin sembuh n penyakit dia x berulang k...terima kasih...



ok...hari ni wa bukan nak cerita pasal fyp wa atau mama wa...wa nak cerita satu kisah masa wa dekat hospital jaga mama wa baru-baru nie...sebagai seorang abang yang agak bertanggung jawab...wa hantar dua orang adik wa kat rumah pakcik wa...baru nak lepak kat rumah pakcik wa lama sikit...wa dapat kol...suruh wa pergi hospital..sebab ada satu orang yang nak melawat mama wa nie x reti nak cari bilik yang mama wa duduk tu...wa capai kunci motor pakcik wa...wa gerak g hospital...samapi je kat depan hospital...wa parking motor...tiba-tiba ada sorang pakcik yang agak rapat ngan wa pegang wa...


pakcik : abang, fatin (anak pakcik tu) dia curi-curi keluar ngan budak lelaki...tu (sambil menunjuk kat motor yang x jauh dari wa...ada sorang budak lelaki atas motor tu)
aku : tu ke budak lelakinya???
pakcik : bukan..tu kawan dia...


aku pon salin no plat motor tu...n terus nak gerak tunjuk bilik kat orang yang kol tadi...baru nak jalan...pakcik 2 lambai2 kat wa...dier tunjuk kat sorang budak lelaki...

aku : tu ke budak yang keluar ngan fatin tu...
pakcik : angguk

wa pon follow dari belakang perlahan...takut budak tu perasan kehadiran wa...sampai je kat budak tu...wa pon start r tanya

aku : keluar ngan fatin ke tadi??(sambil wat muka seganas yang mampu)
budak tu : aah...nape bang..
aku : ko minx izin ngan sape bawak dia keluar
budak tu : (diam)
aku : taw x umur si fatin tu berapa
budak tu : 15 bang...
aku : 15 aperr...baru 12 tahun...ko reti x...bape lame ko kenal dia??
budak tu : baru je bang
aku : dari mana ko kenal???
budak tu : dari kawan
aku : ko keluar kan fon ko sekarang...
budak tu : (nagi fon kat aku...ak delete no fatin tu...n delete semua mesej dalam tu...tujuannya x nak dier contact lagi ngan dak fatin tu)
aku : ko jangan contact lagi dia...lau x ak bagi cari ko...no plat ko aku da ada..
budak tu : ok bang...minx maap ye bang...maap..


wa pon malas nak layan panjang-panjang sebab ramai da orang yang tengah tengok wa...wa pon nak gerak balik masuk hospital...jalan ngan penuh sempoi sebab berjaya wat budak tu takut...masuk jer pagar hospital...wa nampak fatin ngan mak ayah dia...pastu orang yang kol wa ngan family dia pon ada kat situ..wa dah panas tengok muka si fatin tu..wa teros jalan ngan laju...nagdapnya muka si fatin tu...wa teros sound

aku : mana ko kenal lelaki tu
fatin : tu budak sekolah lama orang la
aku : penah kena tampar x??nak tipu lagi...ko kenal dia dalam fon..x yah nak tipu aku...
fatin : (diam)
aku ; umur ko berapa??
fatin : 12
aku : yang ko ngaku ko umur 15 tu pehal???
fatin : (diam)
aku : jangan macam-macam r wei...umur baru 12 tahun..da nak wat hal macam nie...x tampar ko pon da kire bertuah nie...ada kes sekali lagi...jaga...mak ko x leh wat...aku buat...aku x nak sepupu aku hancur...ko tanggungjawab aku..(saje cakap macam nie sebab mak dia nie jenis asik bela anak dia je...ayah dia nak sound pon x boleh)

pastu orang yang kol wa tu pon tarik wa...takut wa x leh kawal kot...wa pon masuk hospital n tunjuk bilik mama wa kat dia...


wa pelik la budak-budak sekarang...wa masa umur 12 tahun...ada la kawan ngan perempuan...tapi kawan laaa...kawan masa main2 guli...main kejar-kejar...perasaan apa pon xde...budak-budak sekarang memang lebih laa...umur baru setahun jagung nak cintan cintun...pengaruh tv kuat sangat...mak ayah pon jenis backup...apa nak kata kan...tengok je kat fb...umur baru tingkatan 1- tingkatan 3...da melalut cerita pasal cinta..sayang...kawen...wei perjalanan ko jauh lagi la...wa yang dah 20-an nie pon x pikir lagi taw...korang lak lebih2...wa bukan jeles...bukan x nak tengok korang bahagia...tapi sedar r..awal lagi...cari dulu hidup korang...jangan rosak awal sangat...tengok je budak2 sekarang...pukul cikgu...cikgu jentik sikit...ngadu nagn parents...parents datang marah-marah cikgu...siap nak saman...ntah apa-apa...wa dulu lau cikgu pukul...parents wa tambaah lagi...memang xde la nak mengadu-ngadu nie...


ngadap kes-kes macam nie...wa jadi risau r...risau kat adik-adik wa...anak-anak wa nanti...macam mana la dieorang nak tempuh dunia ni nanti...banyak yang x betul dari yang betul...pengaruh jahat terlalu banyak...memang wa kena bersedia betul-betul r...


k laaa...tu je yang wa nak cerita...bukan wa nak burukkan...tapi contoh cerita yang menyebabkan wa terpikir...n wa rasa wa patut kongsi...supaya yang baca nie leh berjaga-jaga kat anak-anak..adik-adik o siape je laaa...nasihat sesama saudara...last sekali...jangn lupa lau ada kelapangan...doakan mama wa makin sembuh k...assalamualaikum

7 comments:

cik seliporjepon said...

untung ader abang sepupu yang caring macam u coz dah tunaikan t/jawab u protect adik sepupu sendiri. thumbs up bro..

Miss Xyz said...

mmg btul.. ting 1-3 skrg ni pun dh start bercinta-cintun.. tp sye x.. hehe ^^

Semoga mak awk sembuh yaa.. InsyaAllah..

CekbOlat-bOlat said...

bestnye dpat abg sepupu yg caring.. untunglah.. mct si fatin tu frust giler2.. haha.. anyway.. btol tu... thmbs up =)

GUNNERS said...

cik seliparjepon : hahahhaa...untunglaa sangat kannn

GUNNERS said...

Mis xyz : hahahha...x errr...baguslaaa...thankzz weyppp...

GUNNERS said...

cekbolat-bolat : hahahha..moge 1 hari t dier paham nape wa wat gitu

missyun said...

12 ngaku 15 ? kihkihkih .. kalau kita .. 16 ngaku 13 *bajet comel sentiasa :)